Hírek

2008.11.28. 09:05

Csökken a kommunális adó Bonyhádon

Mintegy harmadával csökkenti 2009-ben a vállalkozók kommunális adóját a bonyhádi önkormányzat - mondta a város polgármestere.

BAMA

A bonyhádi képviselőtestület csütörtökön döntött a jövő évi költségvetési koncepcióról, ennek része az adócsökkentés - mondta Potápi Árpád. A vállalkozók kommunális adóját 2009-ben harminc százalékkal mérsékli az önkormányzat, ami azt jelenti, hogy jövőre minden foglalkoztatott után ezernégyszáz forintot kell fizetni, szemben az idei kétezer forinttal.

Felmerült az iparűzési adó csökkentése is, ez azonban nem jelent meg a jövő évi koncepcióban - fűzte hozzá a polgármester.

Idén Bonyhádon összesen négyezer-nyolcszáz alkalmazott után 9,6 millió forint kommunális adót fizetnek a vállalkozások, a csökkenés mintegy négymillió forintot jelent. Az iparűzésiadó-bevétel 2008-ban háromszázmillió forint. Egy 0,2 százalékpontos csökkenéssel harminc millió forint esne ki a bevételek közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!