Hírek

2008.11.14. 13:46

Gyermekével és élettársával végzett egy férfi Szegeden

Kilenc hónapos gyermekével és élettársával végzett egy szeged-gyálaréti férfi, a gyanúsítottat a rendőrség péntekre virradó éjszaka őrizetbe vette - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

mti

A rendőrség elsődleges vizsgálata alapján a 22 éves férfi egy családi veszekedést követően baltával végzett élettársával, ezt követően pedig megfojtotta gyermeküket - mondta az alezredes az  esetről tartott sajtótájékoztatón. A holttesteket a nyomozók a ház hátsó udvarán elásva találták meg - tudatta az osztályvezető. Az alezredes szavai szerint rendkívüli kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény felderítése egy csütörtök reggeli  bejelentés kapcsán kezdődött el. A Szegedi Rendőrkapitányságon jelentkező 22 éves férfi azt mondta, 23 éves élettársa kilenc  hónapos fiúkkal ismeretlen helyre távozott.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében kezdte el az ügy vizsgálatát, azonban számos olyan körülmény merült föl, amely  büntetőeljárás elindítását tette szükségessé. Meghallgatása során a  férfi ellentmondásokba keveredett, a házban pedig vérnyomokat és ásásra utaló jeleket találtak. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta: szerdára virradóra egy családi veszekedés  után bántalmazta élettársát, majd baltával megölte, és megfojtotta  közös kilenc hónapos fiúkat. A holttesteket közös sírban temette el a hátsó udvaron. Elmondása szerint a veszekedés azért robban ki,  mert az asszony kérdőre vonta amiatt, hogy ittasan ment haza.

A rendőrség több emberen, illetve tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével  gyanúsítja a férfit, s kezdeményezte előzetes letartoztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!