Hírek

2008.11.26. 17:12

Kirabolt a tolvaj, de nem vettek fel róla jegyzőkönyvet

Olvasónkat az egyik budapesti uszodában meglopták. A gőzfürdőben a szatyrából elvitték pénztárcáját és mobiltelefonját. Az uszoda vezetője nem akart jegyzőkönyvet felvenni.

Rados Virág

Az ellopott értékekért az uszoda nem tartozik felelősséggel – szögezték le a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A gőzfürdőbe a papucson, szappanon, törülközőn kívül különben sem érdemes mást bevinni.
Az értéktárgyakat az erre hivatott értékmegőrzőben érdemes elhelyezni. Ez olyan, mint egy széf, ahol egy bizonyos összegért vigyáznak „kincseinkre”.

Bármilyen értékünk tűnik el azonban, a káreseményről jogunk van jegyzőkönyvet felvetetni. Ha az uszoda vezetője nincs jelen, akkor a helyetteséhez fordulhatunk. Amennyiben ő sem hajlandó kérésünket teljesíteni, két másik fürdővendéggel együtt mi is felvehetjük a jegyzőkönyvet. Ebben rögzíthetjük magát a tényállást, valamint azt, hogy az intézmény nem akart jegyzőkönyvet készíteni róla. Végső esetben akár még rendőrt is hívhatunk.

Ha rögzítjük a tényt, hogy az uszoda nem volt hajlandó jegyzőkönyvet felvenni, és ezt az intézmény felügyeleti szerve megtudja, felelősségre vonhatják őket. Beszámoltathatják az uszodát, vizsgálatot, illetve fegyelmit indíthatnak ellene.
Más kérdés, hogy a kárért való felelősségük a fenti tényeket ismerve kizárt.

Mindamellett abban igaza van a kedves olvasónak, hogy joga van a jegyzőkönyvhöz. Hiszen ha feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, ez egy dokumentum, amely azt mutatja, nyoma maradt a helyszínen az ügynek.

Sajnos az uszodákban, gőzfürdőkben elharapóztak a hasonló események. Nemhogy nagyértékű tárgyakat, de ócska köntöst, papucsot, fürdősapkát is elvisznek. Ha szükségünk van rájuk, ez mindenképpen kellemetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!