Hírek

2008.11.29. 17:43

Lengyel már a kisgazdáknak is vállalhatatlan

Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt (FKNP) megvonta bizalmát Lengyel Zoltán országgyűlési képviselőtől és felkérte, hogy lépjen ki a pártból, az országos elnökség erről szombati rendkívüli ülésén döntött.

BAMA

Molnár László országos elnök az MTI-nek elmondta: az ülésen 4:1 arányú határozat alapján vonták meg a bizalmat Lengyel Zoltántól. "Lengyel Zoltán politikai tevékenysége és magatartása az FKNP számára vállalhatatlan" - fogalmazott az országos elnök.

Ezért felszólítják az országgyűlési képviselőt, hogy a párt jelvényét ne használja és tartózkodjék mindenfajta nyilatkozat megtételétől a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt nevében. Egyúttal az országos elnökség felkéri őt, hogy lépjen ki a párt  tagjainak sorából.

Molnár László elmondta: a párt kifogásolta, hogy Lengyel Zoltán kedden a Parlamentben megszavazta a 13. havi nyugdíj részleges elvonását, erről azonban az elnökséggel nem egyeztetett. Lengyel Zoltán 2007. augusztus 16-án lépett ki a Fidesz frakcióból és függetlenként folytatta munkáját a Parlamentben. Majd ezt követően, 2008. október 13-án belépett az MDF-frakcióba.

Az idén szeptember 12-én jelentették be, hogy Lengyel Zoltán kisgazda színekben folytatja a parlamenti munkát. A politikus akkor azt mondta, hogy a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpártot akarja képviselni az Országgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!