Hírek

2008.11.01. 15:42

Magyar szurkolót vitt el a mentőhelikopter a szerdahelyi meccsről

Rendbontás miatt negyedórát állt a játék a Dunajska Streda – Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. Egy magyar szurkolót mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

mti

Helyi sajtóinformációk szerint a találkozó előtt már több szurkolót előállítottak. A szlovák hatóságok hatalmas erőkkel vonultak fel a találkozóra, főleg azért, mert Magyarországról mintegy ezer szurkoló, számos ultracsoport – köztük sok ferencvárosi drukker – is érkezett Dunaszerdahelyre, hogy bíztassa a felvidéki együttest a Slovan ellen.
 
A mérkőzésen tartózkodók beszámolója szerint a 15. percben kommandósok behatoltak a magyar szurkolók szektorába, s az összecsapás következtében több sérültet kórházba kellett szállítani. Az nb1.hu értesülése szerint egy magyar szurkolót mentőhelikopterrel vittek kórházba, miután eltört az állkapcsa és nem lélegzett, ezért intubálni kellett, azaz csövet vezettek a légcsövébe, hogy újraindítsák és biztosítsák a légzést. A játékvezető félbeszakította a találkozót, és csak negyedóra elteltével tértek vissza a játékosok a gyepre. A találkozón 1020 rendőr mellett rengeteg biztonsági őr és katona ügyel a tízezer nézőre. A pepsifoci.hu tudósítója szerint a rendfenntartók közbelépését nem előzte meg rendbontás.

Korábban már volt hasonló incidens a magyar szurkolók és a szlovák rendfenntartók között: 1992-ben a Ferencváros Bajnokcsapatok Európa Kupája-selejtezőt játszott a Slovan Bratislava otthonában, akkor maszkot viselő kommandósok verték meg a zöld-fehér drukkereket.

Őrizetben a Romantikus Erőszak tagjai

Gőbl Gábor, aki mintegy ezer magyarországi drukker utaztatását szervezte meg, elmondta, hogy a rendőrség őrizetbe vette a találkozóra tartó Romantikus Erőszak nevű együttes tagjait. Gőbl jelezte: őt nem engedték be Szlovákiába. A szlovákiai Új Szó úgy tudja: 13 szurkolót még a meccs előtt előállítottak, 16-an megsérültek, hárman kórházba kerültek. A stadionhoz vezető úton a rendőrök mindkét csapat szurkolóival összecsaptak. Az nb1.hu szerint a pozsonyiak a DAC székházát üvegekkel és görögtüzekkel dobálták meg. A rendfenntartó erők közbelépése nyomán több vérző fejű Slovan-drukkert vittek el a helyszínről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!