Hírek

2008.11.21. 15:17

Név szerinti szavazást akar a Fidesz a 13. havi nyugdíj megnyirbálásáról

A Fidesz név szerinti szavazást kezdeményez jövő kedden a 13. havi nyugdíj „megnyirbálásáról”, hogy mindenki számára kiderüljön, kik akarják hosszú távra megszorításokkal sújtani a nyugdíjasokat.

mti

Iván  László fideszes politikus Veres János pénzügyminiszter egy nyilatkozatából idézett, amely szerint a 13. havi nyugdíj 80 ezer forintban való maximálása nem egyszeri lépés, hanem rendszerszintű  átalakítás, ami megmaradhat a további években is. Iván László szerint a kormány az elmúlt hat évben is brutális támadást intézett a nyugdíjasok megélhetése ellen, Veres János nyilatkozata pedig azt jelenti, hogy most totális háborút indítanak a nyugdíjasok ellen. A képviselő bejelentette, hogy a Fidesz ezért kedden név  szerinti szavazást kezdeményez a 13. havi nyugdíj megnyirbálásáról szóló törvénymódosításról, hogy kiderüljön, kik azok, akik a 13. havi nyugdíjat ilyen brutális megszorítással hosszú távra meg  akarják sarcolni.

Színt kell majd vallani - tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy korábban a kormányfő azt ígérte, hogy nem nyúlnak a 13. havi nyugdíjhoz. Az ellenzéki képviselő elmondta: a 80 ezer forintos felső határ meghúzása azt jelenti, hogy 630 ezer korhatárt betöltött nyugdíjastól 43 ezer forintot vesznek el, a rokkantnyugdíjasoktól pedig 22-23 ezer forintot. A Gyurcsány-kormány tevékenységének legnagyobb vesztesei a nyugdíjasok - jelentette ki Iván László, aki szerint a nyugdíjasok közül egy nagy réteg került a megélhetési minimum alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!