Hírek

2008.11.27. 09:10

Pezdány Edina a legjobb négy közé verekedte magát

Sikeresen zárult a Női Ökölvívó Világbajnokság utolsó selejtező napja. Pezdány Edina az 57kg-os súlycsoportban Lucy Abellel küzdött meg a négy közé jutásért.

BAMA

Edina nagyon taktikusan, végig koncentráltan és fegyelmezetten bokszolt az angolok idei EU-s Európa-bajnoka ellen. Végig irányította a mérkőzést. Főként kontra jobb egyenesekből szerezve találatait az első menetben 3 pontos előnyre tett szert. A második menet elején Abel neki rontott Edinának és hátrányát sikerült ugyan 1 pontra ledolgoznia, de a magyar versenyző vissza tudott térni az első menetben bevált taktikához. Ügyesen kimozogta az angol támadásait majd visszatámadásokból szerezett pontokat. Ezzel a győzelemmel utolsó amatőr versenyén élete eddigi legjobb eredményét érte el, amit még tovább is fényesíthet!

Holnap szabadnap következik, majd 28.-án az elődöntőkkel folytatódnak a küzdelmek, ahol Pezdány Edina Nagisetty Usha (IND), míg Ducza Anita a svéd Anna Laurell ellen lép a szorítóba.

A mai nap két kínai versenyző is kiesett a selejtezők során koreai, illetve indiai ellenféllel szemben. Így Kínának már 11 biztos érme van. Őket követi Oroszország 5 éremmel (női VB-n még sosem volt ilyen kevés érmük), majd 4-4 éremmel India, Törökország, Kanada, és az Amerikai Egyesült Államok következnek. 3-3 érme van Romániának, Svédországnak, Dél-Koreának, Fülöp-szigeteknek. 2-vel büszkélkedhet Magyarország és Franciaország, és 1-et -1-et tudhat a magáénak Ukrajna, Lengyelország, Anglia, Írország, Kazahsztán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!