Hírek

2008.11.29. 10:07

Plusz pénz juthat még az idén a kórházaknak

Még az idén plusz támogatáshoz juthatnak a kórházak - közölte a szombati Népszavával Székely Tamás egészségügyi miniszter.

BAMA

A mértékét egyelőre nem tudni, az ugyanis az Egészségügyi Alap (E-Alap) decemberi bevételeitől és kiadásaitól függ. Végleges adat két hét múlva, az egészségügyi kassza zárása után várható.

Székely azonban kiemelte: a tárca célja nem az adósságrendezés, felelős gazdálkodást vár a csaknem 63 milliárd forintos tartozást felhalmozó kórházaktól. A költségkiegészítésből valamennyi hazai intézmény részesül, a jogszabály értelmében ugyanis az E-Alap megtakarításából az összes kórháznak jár - olvasható a lapban.

A Magyar Kórházszövetség elnöke megkönnyebbüléssel fogadta Székely bejelentését. Varga Ferenc a Népszavának azt mondta, eddig bizonytalanságban tartotta őket a kormány, ám most azt szeretné tudni: mekkora támogatásra számíthatnak. Példaként említette, tavaly 30 milliárdos kiegészítést kaptak, az E-Alap idei megtakarítása mintegy 50 milliárdra becsülhető. Reméli, hogy az egész összeget felosztják, ám arról is hallott: a megtakarítás javát visszatartják - áll a lapban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!