Hírek

2008.11.21. 16:11

Távozik a katasztrófavédelemtől Dobson Tibor

Év végén távozik a katasztrófavédelemtől Dobson Tibor, aki az ország egyik legismertebb szóvivőjeként számolt be naponta többször közúti balesetekről, természeti katasztrófákról, tűzesetekről és halálos kimenetelű szerencsétlenségekről; új munkaköre szerint tűzoltóparancsnok lesz.

BAMA

Az ezredesi rangban dolgozó, immár médiaszemélyiségnek tekinthető Dobson Tibor 15 éven át vitte a szót a tűzoltóságot érintő ügyekben. 1993-tól az országos tűzoltó-parancsnokság, majd 2000-től annak jogutódszervezete, a tűzoltóságok szakmai felügyeletét ellátó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  főosztályvezetőjeként látott el szóvivői feladatokat.

Dobson Tibor eredeti végzettségét tekintve katonatiszt, 1981-ben végezte el a tiszti főiskolát. Tűzoltói pályafutását 1989 októberében kezdte, ekkor került ugyanis a Fővárosi Tűzoltó-parancsnoksághoz mozgósítási, oktatási, személyzeti,  tűzoltási és műszaki mentési főelőadónak. 1992. március 1-jétől Ferencváros tűzoltóparancsnok-helyettese lett, fél évvel később pedig már az országos parancsnokság osztályvezetőjeként dolgozott. Dobson Tibor távozásáról az MTI-nek pénteken azt mondta: továbbra sem hagyja cserben a tűzoltókat, a tűzoltóságot és a médiát, mert az ősszel megpályázott és elnyert új munkakörében január elsejétől a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság dél-pesti  régiójának tűzoltóparancsnoka lesz, s társadalmi megbízatásként a Magyar Tűzoltó Szövetség kommunikációs vezetői feladatát is ellátja.

A Magyar Távirati Iroda által alapított, Az év szóvivője díjat elsőként Dobson Tibor kapta 2006-ban. Dobson Tibor utódáról az MTI értesülése szerint csak később döntenek.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!