Hírek

2008.11.06. 18:05

Veszprémbe vitték a legtöbb pénzt a befektetők

A megyei jogú városok közül Veszprém volt a legvonzóbb, míg Zalaegerszeg a legvisszataszítóbb város a befektetők szemében 2004 és 2007 között – derül ki az IR Consulting (IRC) Kft. felméréséből.

BAMA

Kolejanisz Márk, az IRC ügyvezető igazgatója elmondása szerint a kutatással nem a kritizálás, hanem annak feltérképezése volt a cél, hogy a megyei jogú városok  helyi jogalkotási tevékenysége mennyiben támogatja a beruházások megvalósítását.

Zalaegerszeg polgármestere, Gyimesi Endre azonban felháborodott az eredményen. Szerinte igazságtalanul rangsorolták a várost az utolsó helyre, hiszen elsők között alapítottak például olyan városfejlesztési hivatalt, ahol külön osztály foglalkozik a „tőkecsalogatással”.

A tanácsadó cég egyébként 23 önkormányzat – Salgótarján és Szolnok kivételével – szabályalkotási gyakorlatát vizsgálta, amely során 1200 rendeletet és határozatot fésültek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!