Hírek

2008.11.28. 12:53

Vodkával verekedték magukat haza az oroszok

Jó szóval és főleg vodkával győzte meg a bangkoki repülőtér megszállóit egy orosz turistacsoport, hogy engedjék hazautazni őket. Csütörtökön este már az urali Jekatyerinburgban voltak.

BAMA

Az orosz férfiak a felkelők pólóiban, fejükön azok sárga szalagjaival, illuminált állapotban szálltak ki Jekatyerinburgban a repülőgépből.

Eduard Geraszimov utas a Komszomolszkaja Pravda című orosz lapnak elmondta: amikor a repülőtér-foglalók megjelentek, az amerikaiak és a nyugat-európaiak behúzódtak a sarkokba, de a botokkal-kereplőkkel felfegyverzett emberektől az oroszok nemigen ijedtek meg. Kezükbe vették sorsukat meg vodkás üvegeiket, és tárgyaló delegációt menesztettek a felkelőkhöz.

A tárgyalásokat nem könnyítette meg, hogy angolul egyik fél sem nagyon tudott, de végül orosz-angol keveréknyelven meg "kézül-lábul" - ezen mindkét fél értett - sikerült tisztázni, hogy egyik oldal sem akar semmi rosszat a másiknak.

Ezután a küldöttség az orosz szokásoknak megfelelően felajánlotta, hogy a megállapodást némi vodkával pecsételjék meg. A thai felkelők ezt nem ellenezték, sőt tisztában lehettek az orosz ivási szokásokkal - vagy Thaiföldön ugyanazok a szokások -: kerítettek egy ládányi italt, ennivalónak rizses plovot. Amikor elfogyott az orosz vodka, saját tömény tartalékaikat dobták be, s békés egyetértésben iddogáltak mindaddig, amíg a már igencsak jókedvű oroszokat nem szólították a beszálláshoz.

Geraszimov szerint a megszállók egy csoportja ugyan meg akarta akadályozni az orosz gép elindulását, de "addigra már velük volt a többség".

A thaiföldi főváros Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtere kedden bénult meg, mert a korrupcióval vádolt Szomcsai Vongszavat kormányfő távozását követelő tüntetők ezrei szállták meg. A régi Don Muang reptér szerdán éjfélkor állt le. Csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdettek ki a repülőterekre. Ilyen körülmények közül is ki tudták (v)inni magukat a kellő mennyiségű vodkával "felfegyverzett" orosz turisták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!