Hírek

2009.01.20. 10:08

Szűcs Erika: Nem szeretnék úgy járni, mint Bokros

Szűcs Erika szerint a szociális rendszer átalakításakor külön csapatot kell felállítani, amely az alkotmányossági kérdéseket vizsgálja. Mint mondja, nem szeretne úgy járni, mint Bokros Lajos, a járhatatlan utakat tehát eleve ki kell zárni.

VGO - Népszabadság

Ha nincs bevétele az országnak, és nincs aki az adósságot finanszírozza, akkor alkotmánybírósági döntés ide vagy oda, valamit csinálni kell. Erre vonatkozóan még csak ötleteim vannak – teszi hozzá Szűcs Erika.
A rendszerváltás legfájdalmasabb kudarca a foglalkoztatottsági szint alacsony volta. Ezért van az, hogy az összes olyan intézkedéstől, ami a szociális rendszert érintené, mindenki frászt kap és rettentően megijed, miközben egyetértünk abban, hogy dolgozni kéne. De hogyan?

A szociális ügyek kulcsa a foglalkoztatás. Szent meggyőződésem, hogy ezt a dolgot is így kell kezelni. A gyeses kismamák összetétele speciális. Nagyon sokan közülük vidéken élnek, alacsony iskolai végzettségűek – mondta a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetője a Népszabadságnak adott interjújában.

Az ő esetükben, úgy gondolom, a foglalkoztatás és a képzés a kulcs. Nem a három év a hosszú a gyes esetében, hanem azok az esetek fájdalmasak, amelyek során újabb és újabb három évek következnek, mert a segély a megélhetést jelenti, és nincs motiváció arra, hogy az anya egyszer csak a lábára álljon. Az érintetteket össze kell hozni a munkaerőpiaccal. De ennek részletei még titkosak – mondta a miniszter.

VGO - Népszabadság -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!