Hírek

2009.02.05. 11:35

12 milliónyi hamis húszezrest találtak Esztergomban

Összesen 601 darab hamis húszezres bankjegyet rejtett a papírzacskó, amelyet szerdán délután találtak az esztergomi nyomozók egy razzia során. A város egyik éttermében csaptak le a hamis pénzzel kereskedő 29 éves férfira.

D. T.

A rendőrök lakossági bejelentésre vonultak ki a vendéglátó-ipari egységhez. Azt az információt kapták, hogy ott megtalálják azt a férfit, aki a közelmúltban kirabolt egy esztergomi pénzváltót. A rendőrök végül nem a rablót találták a helyszínen, hanem egy a hatóságok által lopás bűntette miatt körözött férfit. Az asztalnál üldögélt, mikor a nyomozók megérkeztek.

Igazoltatásakor kiderült, hogy lopás bűntette miatt elfogatóparancsot adott ki ellene az Esztergomi Városi Bíróság. Ennél is nagyobb volt a meglepetés, mikor az egyik rendőr észrevette, hogy az asztalterítő alól egy papírzacskó lóg ki. Belenézett és abban 6 köteg papírpénz volt. Jobban megvizsgálva a bankókat derült ki, hogy azok hamisak, ráadásul elég silány minőségűek. A férfit őrizetbe vették.

A hamis húszezresekből egyébként hármat már fel is használtak a hétvégén. Egyikkel egy boltban fizettek, a másik kettővel pedig egy-egy pizzafutárt ejtettek át. 

Közben a nyomozók hozzáláttak a nyomda felkutatásához. A szálak Kiskunfélegyházára vezettek, ahol a délután folyamán az ottani Rendőrkapitányság nyomozói egy házkutatás során nyomtatókat, fénymásolót és számítógépet foglaltak le, illetve őrizetbe vettek egy 28 éves sárvári férfit, aki a rendőrök gyanúja szintén részese lehetett a pénzhamisításnak.

Eközben az esztergomi nyomozók sem tétlenkedtek. Tovább szimatoltak, előállítottak egy 17 éves esztergomi nőt és egy 19 éves szintén esztergomi férfit. A gyanú szerint ők azok, akik a hamis pénzzel fizettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!