Hírek

2009.02.04. 19:28

A Fidesz-KDNP örömmel elutazik Pozsonyba

A magyar emberi jogi bizottság örömmel fogadta a szlovák társbizottság meghívását Pozsonyba, s azt, hogy folytatódhat a párbeszéd a felek között – mondta a testület fideszes elnöke szerdán.

mti

A. Nagy László, a szlovák testület elnöke szerdán Pozsonyban közölte: nem Magyarországon, hanem Pozsonyban szeretne találkozni a magyar partnerbizottsággal a szlovák parlament emberi jogi bizottsága.  A szlovák parlamenti bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy magyar partnereiket meghívják Pozsonyba. Az újabb találkozót kedden kezdeményezte Balog Zoltán, a magyar bizottság elnöke, miután hétfőn meghiúsult a két testület együttes  ülése Budapesten. A szlovák képviselők ugyanis, miután meghallották, hogy Balog Zoltán, a magyar testület fideszes elnöke egy filmet  vetítene le a dunaszerdahelyi futballmeccsen ősszel történtekről, be  sem mentek az ülésterembe.
 
Szili Katalin a bizottság ellenzéki elnökét tette felelőssé a  történtekért, majd a szocialisták és az SZDSZ is élesen bírálta a  fideszes politikust a történtek miatt. A KDNP szóvivője ugyanakkor  azt közölte, hogy a történtek azt bizonyítják: a szlovákok tudják,  mi az ő nemzeti érdekük, a magyar nemzet jelenlegi vezetőinek  viszont erről halvány fogalmuk sincs. A Fidesz elnöksége kedden tudatta: teljes mértékben támogatja Balog Zoltánnak, az Országgyűlés emberi jogi bizottsága elnökének  előfeszítéseit, "aki a Dunaszerdahelyen történt megmagyarázhatatlan,  brutális szlovák rendőrtámadás okait és körülményeit kívánja  tisztázni, képviselői esküjéhez és szakbizottsági elnöki  kötelezettségéhez méltó módon".

Balog Zoltán (Fidesz), a bizottság elnöke a saját nevében nyilatkozva azt mondta, hogy nagyon örül a  társbizottság meghívásának, és annak is, hogy folytatódik a párbeszéd a felek között. Hozzátette: az írásos meghívás még nem érkezett meg, ezért azt megvárják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!