Hírek

2009.02.25. 16:34

Csütörtökön a nyilvánosság elé áll a rendőrség a tatárszentgyörgyi ügyben

A rendőrség csütörtökön számol be arról, hogy hol tart a nyomozás a Cozma-gyilkosságban, a tatárszentgyörgyi emberölésben és a romák elleni támadásokban.

BAMA

Több szakértői vélemény eredményére vár a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a tatárszentgyörgyi bűncselekmény ügyében - mondta szerdán Petőfi Attila, az NNI igazgatója. Többek között fegyver-, vegyész-, nyomszakértők szakvéleményét kérték ki a nyomozók. Az NNI igazgatója több részletet nem kívánt elárulni a nyomozásról.

Vasárnapról hétfőre virradó éjjel a Pest megyei Tatárszentgyörgyön ismeretlenek felgyújtottak egy házat, a benne lakó öttagú családból pedig a 27 éves apát és 4 éves kisfiát lelőtték. A rendőrség eleinte azt közölte: az apa és a fiú füstmérgezésben halt meg, miután a házuk elektromos tűzben leégett. Később elismerték, hogy az áldozatokat megölték.

Szerdán Bencze József, az országos rendőrfőkapitány arra utasította több beosztottját, hogy csütörtökön sajtótájékoztatón számoljanak be arról, hol tartanak a nyomozások az elmúlt napokban történt bűncselekményekben. A veszprémi rendőrkapitánynak a Cozma-gyilkosságról kell beszámolnia. Marian Cozmát, az MKV Veszprém játékosát február 8-án hajnalban gyilkolták meg. Öt ember helyeztek előzetes letartóztatásba a gyilkossággal összefüggésben.

A Pest megyei rendőrkapitánynak többek között a tatárszentgyörgyi emberölésről kell beszámolnia. Az NNI vezetője pedig a romák ellen elkövetett Molotov-koktélos támadások miatt elrendelt nyomozás eredményeiről számol majd be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!