Hírek

2009.02.19. 16:07

Egytonnás legófáraót úsztattak a Temzén

Egy tonnát nyom az a 200 ezer legóelemből megépített fáraószobor, amelyet a Temzén szállítottak a Berkshire-grófságbeli Legoland Windsor játékparkba.

BAMA

Ez az egyik legnagyobb modell, amelyet legóelemekből építettek - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján. A fáraó Anubisz nyomdokait követte, "aki" az óegyiptomi hitvilágban az alvilág ura és a holtak oltalmazója volt. Az óegyiptomi legóistent 2007-ben úsztatták a Temzén, emelendő a londoni Tutanhamon-kiállítás megnyitójának fényét.

A modellt Csehországban rakták össze, összeszerelése négy modellező öt havi munkáját vette igénybe, s a fáraószobor nagy utat, 2,2 ezer kilométert tett meg, míg megérkezett rendeltetési helyére, a 60 hektáros, 55 millió elemből megépített Legoland Windsorba. A szobor az új tematikus park, a 3 millió fontos (1020 milliárd forintos) költséggel megépített Fáraók Birodalmának lesz a fő attrakciója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!