Hírek

2009.02.17. 19:08

Előállították a sarkadi Tesco feltételezett fosztogatóit

Három embert, köztük egy fiatalkorút állítottak elő a rendőrök kedden az egyik sarkadi áruházban elkövetett bűncselekmények miatt. A sok lopás miatt inkább bezárták volna a Tescót.

BAMA

Az egyik elkövető fiatalkorú, ezért őt ideiglenesen gyermekvédelmi intézetben helyezték el, egy másik ember bűnlajstromán pedig lopás, orgazdaság és kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény gyanúja is szerepel - közölte Virág Zsuzsánna, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A sok lopás miatt már azt tervezték, hogy bezárják a sarkadi Tesco áruházat. Mint a Békés Megyei Online internetes újság korábban megírta, az áruházlánc fejlesztési igazgatója arról tájékoztatta a város önkormányzatát: "Egy bizonyos jól körülhatárolható helyi csoport (kb. 40-50 fő) napról napra olyan szándékkal keresi fel áruházunkat, hogy eltulajdonítson fizetés nélkül árucikket, kárt okozzon (…), inzultálja, több esetben tettlegesen is bántalmazza a munkatársainkat".

Egri Csaba közölte, hogy továbbra is szeretnének szolgáltatni Sarkadon, ám ezt csak akkor tehetik meg, ha biztosítható a dolgozók, a vásárlók és a tárgyi eszközök megfelelő védelme. "Ellenkező esetben döntést kell hoznunk az egység bezárásáról, felszámolásáról" - írta a levélben.

Hackl Mónika, az áruházlánc kommunikációs igazgatója a Népszabadság keddi számában úgy nyilatkozott: nagy valószínűséggel nem zárják be az áruházat, mert sokat javult a helyzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!