Hírek

2009.02.14. 14:42

Gyorsított eljárásban adják ki Grazból Raffaelt és társát

Gyorsított eljárásban adják ki az osztrák hatóságok a Grazban fogva tartott Raffael Sándort és Németh Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a vasárnap hajnali veszprémi emberölés és súlyos testi sértés bűntettek elkövetésével – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton.

BAMA

A két gyanúsítottat pénteken hallgatta meg a grazi bíróság. A sárbogárdi Raffael Sándor és a budapesti Németh Győző beleegyező nyilatkozatot tett arra vonatkozóan, hogy kiadatásukat gyorsított eljárásban foganatosíthassák – hangsúlyozta Beleznay Ágnes, megjegyezve: így akár néhány napon belül már hazakerülhet a két gyanúsított. A sajtóügyeletes a meghallgatásról egyéb részleteket nem közölt.

Amennyiben nem járultak volna hozzá a gyorsított eljáráshoz, akkor 60 napon belül határozott volna a grazi bíróság az átadásukról, majd a kedvező döntést követően 10 napon belül lehetett volna haza szállítani őket. Raffaelt és Némethet még hétfőn menekülés közben fogta el Ausztriában a rendőrség az A2-es autópályán.

Bűntársukat, Sztojka Ivánt – aki pénteken hajnalra virradóan éjszaka önként jelentkezett a rendőrségen– szombaton 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi bíróság.

A veszprémi Patrióta bárban vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedésben meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig - a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító játékos – életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!