Hírek

2009.02.13. 19:04

Gyurcsány: adót fizetni hazafias kötelesség

Adót fizetni hazafias kötelesség, és a kormánynak az a dolga, hogy az embereket rávegye: lássák, értsék ennek fontosságát - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken a Parlamentben, mielőtt átadta a Tiszta Haszon Program nyerteseinek az oklevelet.

mti

A kormányfő hozzátette: az elmúlt két évben 250 milliárd forint többletbevételt jelentett a gazdaság kifehérítése. A Tiszta haszon játék első tíz nyertesének Gyurcsány Ferenc nyújtotta át az oklevelet, egyben arra kérte őket, játsszanak tovább, hiszen tíz szerencsés minden hónapban egymillió forintot nyerhet. A játék első hónapjában több mint 37 ezer számla érkezett  valamilyen lakossági szolgáltatásról. A szerencsés nyerteseknek a Szerencsejáték Zrt. átutalta az egymillió forintot.

A kormányszóvivő tavaly októberben jelentette be, hogy a feketegazdaság visszaszorítása érdekében nyereményjáték elindítását tervezi a kormány, számlakérésre ösztönözve az embereket. Budai  Bernadett akkor elmondta: a január 1-jétől induló játék során egy éven keresztül lehet majd a különböző szolgáltatásokról kért számlák  sorszámát az Szerencsejáték Zrt.-hez beküldeni, ahol havonta tartanak sorsolást; a tíz szerencsés fejenként nettó egy-egy millió  forintot nyer. A játék célja a hazai gyakorlat, kultúra megváltozatása, hiszen gyakran veszünk igénybe olyan szolgáltatásokat, például fodrásznál, autószerelőnél, szobafestés vagy lakásfelújítás után, amelynek elvégzéséről nem kérünk számlát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!