Hírek

2009.02.27. 09:31

Gyurcsány szerint jobb helyzetben vagyunk, mint a britek

A magyar gazdaság ma nagyobb egyensúlyban van, mint a brit, az olasz és a francia - mondta Gyurcsány Ferenc a Pannon Lapok Társaságának nyilatkozva. A kormányfő arról is beszélt, hogy szerinte nem lesznek tüntetések a válság és a reformok miatt Magyarországon.

BAMA

"Ma Magyarország gazdasága nagyobb egyensúlyban van, mint Nagy-Britannia, Olasz- és Franciaország. Igaz, nagy az államadósság, de kisebb, mint Belgiumé, Írországé és Olaszországé" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő hozzátette: a gazdasági világválság talán fölébreszti az embereket, talán most jobban megértik, hogy mire van szükség. Intézkedések sorozatát kell meghozni egyebek közt az egészségügyben, az adó- és a nyugdíjrendszerben - mutatott rá.

Az emberek azonban nehezen viselik a változásokat. Európában kevés kormány tesz annyit a szociális ügyekért, mint Sarkozy Franciaországban, a jövő hónapra mégis az ország történetének talán legnagyobb tüntetését szervezik ellene. Hasonló a helyzet Nagy-Britanniában is - magyarázta Gyurcsány Ferenc.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon is számítani lehet-e tüntetésekre, a kormányfő azt mondta: "szerintem nem. Magyarország
2006-2008 között megtapasztalta, hogy ezzel nem oldódik meg semmi".

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy szerinte csak reformpolitikával lehet 2010-ben választást nyerni.

A kormányfő ismételten kiemelte, hogy az euróövezethez való csatlakozás folyamatát fel kell gyorsítani. Magyarországnak reális, gyors eurócsatlakozási perspektívája van - fűzte hozzá. A kormányfő arról is beszélt, hogy csak olyan feltételekkel szabad az uniónak megsegítenie a nyugat-európai bankokat, ha kötelezi őket közép-európai leánybankjaik megvédésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!