Hírek

2009.02.26. 14:22

Három hétig Sevillában a kajak-kenu válogatott

A hétvégétől három hétig Sevillában, meleg égövi, központi edzőtáborban készül a magyar kajak-kenu válogatott, a hajók már úton vannak, a versenyzők és edzőik szombaton és vasárnap utaznak el Spanyolországba.

mti

A szövetség (MKKSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 34 kerettagnak és felkészítőiknek az MKKSZ állja a költségeit - ez mintegy 15 millió forintot tesz ki, fele annyit,  mint tavaly, amikor a világ különböző tájain készültek az egyes csoportok -, de rajtuk kívül is utaznak ki sportolók, velük együtt  mintegy 65-70 fős lesz az ibériai magyar csapat. Storcz Botond  szövetségi kapitány szerint ideális körülmények várják a küldöttséget.

A válogatott versenyzők jelen lévő edzői - Sári Nándor, Kovács László, Vécsi Viktor és Hűvös Viktor - egyformán arról számoltak be, hogy a téli alapozás jól sikerült, betegség, sérülés senkinek a  munkáját nem akadályozta. Kovács, a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa trénere elárulta, hogy több új dolgot is beépítettek  az edzéstervbe, ezek közül néhányat annak idején még Janics elhunyt  édesapjával, Milan Janiccsal is alkalmazott. Hozzátette, hogy  terveik szerint a kajakos idén minden távon próbálkozik majd. Vécsi,  a pekingi aranyérmes kenus Vajda Attila mestere azt mondta: tanítványa január elején kezdte el a felkészülést, s bár most egy  kis gödörbe került, az elutazásig néhány napot pihenhet, s  mindketten remélik, hogy a 2009-es év hasonlóan sikeres lesz  számukra, mint a 2008-as volt.      

A csütörtöki eseményen bejelentették, hogy a T-Mobile, folytatva  az eddigi együttműködést, két évvel, 2010 végéig meghosszabbította támogatói szerződését a szövetséggel. Anyagi részleteket nem hoztak nyilvánosságra a felek, annyit azonban elárultak, hogy az idei szponzorációs összeg nagyobb, mint a tavalyi volt. Megköszönve a  csapattagoknak nyújtott elmúlt évekbeli segítséget, Janics Natasa egy dedikált pekingi kajaklapátot adott át a céget képviselő Tóth A. Péter szponzorációs vezetőnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!