Hírek

2009.02.27. 11:58

Kuncze elnézést kért a ciánozás miatt

Elnézést kért a Klubrádióban csütörtökön elhangzott mondataiért Kuncze Gábor szabad demokrata képviselő, az SZDSZ volt elnöke pénteken.

BAMA

"Vannak rossz mondatok. Tegnap a Klubrádió adásában egy rossz mondatot mondtam. Elnézést kérek mindazoktól, akiket ez felháborított" - olvasható a képviselő MTI-hez eljuttatott  közleményében.

Kuncze Gábor a Klubrádió műsorában azt mondta: "(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás".

A politikus közleményében az írta, hogy "Vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal és felháborodtak".

A rádióadásban a szabad demokrata politikus beszélgetőpartnere Dessewffy Tibor szociológussal, a Demos Alapítvány elnöke volt. Ezzel kapcsolatban Kuncze Gábor azt írta: Dessewffy Tibor a műsor szünetében jelezte, hogy nem fogalmazott helyesen.

"A felelősség kizárólag az enyém" - írta Kuncze Gábor.

A Fidesz bojkottálta a Klubrádiót

A Fidesz úgy döntött, hogy politikusai nem nyilatkoznak a Klubrádióban, attól nem fogadnak el meghívást, amíg Kuncze Gábor a rádiónál műsort vezet, és amíg a Klubrádió bocsánatot nem kér a politikus által elmondottakért - közölte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója pénteken.

Répássy Róbert szerint a jelenleg is SZDSZ-es országgyűlési képviselő Kuncze Gábornak a Klubrádió műsorvezetőjeként tett kijelentése példátlan, elfogadhatatlan, sértő, gyűlöletkeltő.

Répássy Róbert szerint a jelenleg is SZDSZ-es országgyűlési képviselő Kuncze Gábornak a Klubrádió műsorvezetőjeként tett kijelentése példátlan, elfogadhatatlan, sértő, gyűlöletkeltő. kunce Kuncze Gábor ciánozna -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!