Hírek

2009.02.01. 15:14

Michael Phelps drogozik?

Kábítószerezésre utaló fotót közölt Michael Phelpsről, a tavaly nyári pekingi olimpia nyolcszoros úszóbajnok-rekorderéről a legnagyobb brit vasárnapi tömeglap.

mti

A News of the World világexkluzívként közzétett felvételén a lap ismertetése szerint az amerikai - aki mögött Cseh László három olimpiai úszószám döntőjében végzett a második helyen Pekingben - egy olyan üvegpipát tart a szájához, amelyet „általában kannabiszfélék szívására használnak”. A felvételhez fűzött kommentár szerint a fotó tönkreteheti Phelps karrierjét, és - mivel a drogozásért négy év eltiltás jár - lehet, hogy "máris semmivé váltak" minden idők legeredményesebb olimpiai úszóbajnokának azon álmai, hogy a 2012-es, londoni nyári  játékokon tovább gyarapítja aranyérmei számát.

Az írás szerint a fotó még tavaly novemberben készült, amikor Phelps váratlanul megjelent a dél-karolinai egyetem diákjainak házibuliján. Az összesen 14-szeres olimpiai bajnok lányok gyűrűjében érkezett, sört és keményebb szeszeket is fogyasztott, és amikor az egyik diák átadta neki a jellegzetes üvegpipát, Phelps nem habozott - idézi név nélküli forrását a News of the World. A forrás szerint látszott, hogy Phelps szívott már ilyent, megragadta a csövet és a gyújtót, és pontosan tudta, mit kell csinálni.

Az úszó másnap egy bárban tűnt fel, szintén nagy udvartartással,kettesével dobálta be az italokat, és minden helyes lánynak töltött. A brit lap szerint Phelpsnek már korábban is voltak gondjai az  itallal: 2004-ben, 19 évesen másfél év próbaidőre bocsátották ittas vezetésért. Az írás szerint sem az Egyesült Államok olimpiai bizottsága, sem az ottani úszószövetség, sem Phelps edzője nem volt hajlandó  kommentárt fűzni az ügyhöz. A bajnok közvetlen munkatársai azonban pánikba estek a sztori miatt, és rendkívüli ösztönzők sorával próbálták rábírni a lapot arra, hogy ne közölje az üvegcsöves  felvételt.

Az úszó szóvivője, Clifford Bloxham felajánlotta, hogy Phelps három évig a News of the World publicistája lesz, rendezvényeket  szervez, és rábírja szponzorait, hogy hirdessenek a brit újságban.  Ennek csak az lett volna a feltétele, hogy a News of the World ne  közölje a fotót. Nézzük meg, hogy (az ügy), ami Michael számára potenciálisan nagyon kedvezőtlen lehet, nem sülhet-e el nagyon  kedvezően a News of the World számára" - idézte a szóvivőt a  vasárnapi brit bulvárlap. Bloxham közölte, hogy Phelps másfélezer drogteszten esett át, és egyiken sem bukott el. A lap kérdéssel fejezi be az írást: mostanáig?

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!