Hírek

2009.02.10. 17:36

Miskolc kilencedszer lesz a kocsonya fővárosa

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Miskolci Kocsonyafesztivált, a rendezvénykavalkád felvezető programsorozata és a február 20. és 22. között zajló események egész hónapban felejthetetlen élményeket, programokat, sportolási lehetőségeket nyújtanak.

BAMA

Összesen 12 fesztiváli előzetes program zajlik Miskolcon, és 4 pályázati felhívást tettek közzé, amelyekre a pályamunkák folyamatosan érkeznek. A fesztivál idei díszvendége Tampere, Miskolc finnországi testvérvárosa. Ezen alkalomból a finn kultúrát is bemutatják a különböző előadásokon, vetítéseken, kiállításokon keresztül. A kiemelt programok közé tartozik Az én Finnországom rajzverseny, amelyet a finn nagykövetség hirdetett meg. A díjátadásra Jari Vilén, Finnország magyarországi nagykövete érkezik majd - ismertette a részleteket Hugli Emese főszervező.

Arról is beszámolt, hogy számos finn vonatkozású programmal készülnek: finn installációs művészek tartanak kiállítást, lesz finn filmplakáttárlat, és filmnapok - azaz válogatás a CINEFEST finn versenyfilmjeiből, illetve Tépd a húrokat! címmel "léggitár banzájt" szerveznek, valamint a Miskolci Nemzeti Színházban - egyebek mellett - bemutatják a Kalevalát.

A Karton Szalonban, vagyis a Téli Szabadegyetemen február 28-ig várják az érdeklődőket, "azokat, akik a Kocsonyafesztivál attrakciói közt egy kis intellektuális izgalomra is vágynak" - mondta a főszervező.

Hozzátette: a Téli Szabadegyetem előadássorozata országos ismeretségű, nemzetközi szintű előadókat sorakoztat fel, méltán folytatva a Mindentudás Egyeteme által megteremtett hagyományt: a kultúra, a tudomány, az irodalom és a művészet egymást kiegészítve áll a közönség rendelkezésére, szolgálatába.

Hugli Emese azt is elmondta, hogy számos sportprogrammal készülnek, példaként említette az I. Kocsonyális Futást, amelyet szombaton tartanak, és amelynek helyszíne a Csanyik-völgyben található Majális Park. A fesztivál rendezői minden résztvevőt már a kora reggel várnak egy forró teára, vajas- vagy zsíros kenyérre, és aki ezt a napot sportosan tölti el velük, még egy kis meglepetésben is részesülhet.

Emellett a következő napokban lesz belvárosi tájfutó-, illetve belvárosi tájolóverseny, illetve GPS-es kereső vetélkedő. Az idősebb korosztályról sem feledkeztek meg, az Aranykor idősek otthonában a Kocsonyafesztivál jegyében farsangi mulatságot szerveznek, amely február 16-án délután kezdődik.

A fesztiválsorozat pályázati felhívásai között egyebek mellett lesz kutyaszépségverseny, látványkocsonya, finn rajzverseny, mesemondó verseny, és kirakatverseny is - jegyezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!