Hírek

2009.02.14. 15:32

Sz. Iván és a Nagy Átalakítás

Napokon keresztül hiába keresték Sztojka Ivánt, végül feladta magát, és ekkor, hirtelen Sz. Ivánná változott.

Újvári Miklós

Raffael Sándor körözése rövidebb volt, de alighogy beült az osztrák rendőrautóba. R. Sándor lett a neve. Mellette ült Németh Győző, de már ő is N. Győzőként ül az előzetesben. Alig hogy Magyarországra érkezett Jozef Rohac, akit az Aranykéz utcai robbantással vádolnak, máris J. R. a rendőrség honlapján. Aki meg akart ölni, azt éppen „S. (Seres) Zoltánnak" nevezik.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Vannak helyzetek, és ilyen a veszprémi gyilkossági ügy is, amikor a jog szürreálissá válik
[/caption]

Amíg körözték a veszprémi gyanúsítottakat, volt arcuk, amióta megvannak, fekete csík takarja a szemüket. Amíg bankvezér volt, a szemünkbe nézett Princz Gábor, amikor elítélték, ki volt kockázva a feje. Kulcsár Attila arcát a tárgyalóteremben kikockázzuk, az utcai képen nem.
Ki érti ezt?

Igen, a személyiségi jogokról van szó. Az arcmás engedély nélküli nyilvánosságra hozatala tilos, és perelhető - mondja a jog. Egy ember nevét pedig rá nézve dehonesztáló közegben leírni ugyancsak nem szabad. Ha azonban bűncselekmény miatt valakit köröznek, a nyomozás érdeke mindezt felülírja, és bemutatják az illető arcát a tévében. Ha elfogják, vége a nyomozási érdeknek, előrelép a gyilkos személyiségi joga.

A döntő pont éppen az, hogy amíg nem mondja ki jogerős ítélet, addig senki sem gyilkos. Raffael, akarom mondani R. Sándor sem. De vannak helyzetek, és ilyen a veszprémi ügy is, amikor a jog szürreálissá válik. Az interneten a felső hír szerint feladta magát Sz. Iván, alatta pedig egy korábbi hír arról, hogy még keresik Sztojkáékat. Ennek mi az értelme?
Meg kell erről kérdezni Hunvald Györgyöt és Zuschlag Jánost, akik még véletlenül sem Z. Jánosok és H. Györgyök. Ők ugyanis közszereplők. Sztojkáék pedig magánemberek, bár már ismertebbek, mint szegény Marian Cozma volt életében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!