Hírek

2009.02.23. 12:52

Ukrán szakemberek a nyíregyházi kórházban

Húsz ukrán orvos és egészségügyi szakdolgozó számára szervezett elméleti és gyakorlati oktatást a sürgősségi betegellátás témakörében a nyíregyházi kórház - hangzott el hétfőn, egy nyíregyházi sajtótájékoztatón.

BAMA

A kárpátaljai egészségügyi dolgozók egy magyarországi pályázat keretében vesznek részt a programban. Pikó Károly, a kurzusnak helyet adó Jósa András Oktató Kórház főigazgatója, a pályázó alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az elméleti képzés a legmodernebb protokollt mutatja be, amelyet a kórház észak-amerikai mintára vett át. A gyakorlati képzés végén a program résztvevői vizsgát tesznek.

Koncsovics Tibor, a munkácsi járási kórház sürgősségi osztályának kardiológusa: a kárpátaljai régióból érkezett egészségügyi dolgozók között vannak nőgyógyászok, fül-orr-gégészek és gyermekorvosok, de mentőtisztek és ápolók is jöttek az egyhetes magyarországi képzésre.

A magyar sürgősségi betegellátás fejlettebb az ukrajnainál, ezért az itt megszerzett tapasztalatokat és tudást mindenképpen szeretnénk az otthoni kórházakban is hasznosítani - mondta. A program az EuroClip-EuroKapocs Közalapítvány támogatásával valósult meg, amelynek kuratóriumi elnöke, Hajnal Béla közölte: a 2003-ban alakult szervezet elsősorban a magyar-ukrán kapcsolatok fejlesztésében vállal fontos szerepet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!