Hírek

2009.04.17. 11:00

Francia munkások ismét foglyul ejtették a főnökeiket

A franciaországi FM Logistics 125 feldühödött alkalmazottja túszként tartja fogva a logisztikai cég öt menedzserét, akiket csak akkor engednek szabadon, ha előrelépés történik a munkahelyek megszűntetéséről folyó tárgyalásokon - közölte egy szakszervezeti szóvivő.

Die Presse - VGO

Az eset az észak-keleti országrészben lévő Woippy városban történt. "Elegünk van" - jelentette ki Bruno Damien, az egyik tüntető a Die Pressének nyilatkozva. "2008 áprilisa óta folyik nálunk a struktúraváltás, és erről már egy éve tárgyalunk – ha ezt tárgyalásnak lehet nevezni – mert még nem sikerült elérnünk, hogy meghallgassanak bennünket" - fogalmazott. 

Az FM Logistics 2010 májusáig 475 munkahelyet akar megszüntetni Woippyben. A francia kormány szóvivője szerint a dolgozók akciói nem alkalmasak a gazdasági válság problémáinak orvoslására.

Mint arról korábban beszámoltunk, a francia dolgozók többsége elfogadhatónak tartja a főnök túszul ejtését, ha az használ a munkavállalók érdekérvényesítésének – derült ki a CSA intézet felméréséből.

Érdekes, hogy a kétkezi munkások 56 százaléka mellett az irodai dolgozók fele, de még a vezető beosztású alkalmazottak 40 százaléka is rendben lévőnek tartja az eljárást. A legelutasítóbban ugyanakkor a jelenleg kormányzó jobboldali pártszövetség (UMP) hívei viseltetnek az ilyen megoldások iránt, akiknél csupán 29 százalék nyilatkozott megértően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!