Hírek

2009.04.30. 14:28

Megújult a Szeged melletti olimpiai központ

Átadták a 350 millió forintból megújult Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központot a Szeged melletti Maty-éren; a korszerűsítés az utóbbi idők legnagyobb sportcélú állami beruházása volt.

mti

Vass Károly, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet megbízott főigazgatója a szalagátvágást megelőzően hangsúlyozta: ez egy olyan pálya, melyet 10-15 évente fel kell újítani, és ezzel a munkával egy olyan korszerű létesítményt adtak át, mely már az elmúlt években is számtalan eredményt hozott, és remélik, hogy a jövőben sem lesz ez másképp.

Horváth András az intézmény igazgatója elmondta: a munka tavaly október elején kezdődött és határidőn belül sikerült befejezni. Elengedhetetlen volt a felújítás, hiszen 2010-ben Szegeden rendezik az egyetemi evezős világbajnokságot, erre a versenyre a nemzetközi szabályoknak megfelelően a korábbi hatról nyolcra kellett bővíteni az evezős pályák számát. A bójatartó kötélzet cseréje mellett a pálya mindkét oldalán teljes hosszban elkészült a partfalvédelem, beszereztek egy új, nyolcállásos indítómólót az evezősök számára és bővítették a televíziós állásokat is. Az átalakításnak köszönhetően a nézők testközelből láthatják majd a sportolókat, hiszen az első versenysáv mindössze tíz méterre van a parttól.

A pályát azonnal használatba veszik, a hétvégén ugyanis megrendezik a szokásos, nemzetközi idénynyitót, a Simády Béla-Emlékversenyt. A megmérettetésre csaknem fél ezren érkeznek, Horvátországból, Szerbiából, Szlovákiából jelezték többen a részvételt, de osztrák versenyzőket is várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!