Hírek

2009.05.22. 21:11

Cáfol a PM a titkos tárgyalással kapcsolatban melyet a Fidesz állít

Semmiféle titkos tárgyalás nincs, minden dokumentum, amely az IMF-fel kapcsolatban született, nyilvános, vagy később az lesz - mondta Pichler Ferenc, a PM sajtófőnöke pénteken az MTI-nek arra reagálva, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az európai parlamenti (EP) választás a Gyurcsány-Bajnai-korszak szimbolikus dolgairól, az ingatlanadóról és a "bankárokkal kötött paktumról" is szól majd.

MTI

Szijjártó Péter ezt az állítását azzal támasztotta alá, hogy elmondta: amikor Oszkó Péter pénzügyminiszter a hét elején a parlamenti pártok frakcióvezetőinek tartott tájékoztatót, Varga Mihály, a Fidesz gazdasági kabinetvezetője belepillanthatott az IMF-hitelszerződés módosításának angol nyelvű tervezetébe. Ebből pedig az derült ki, hogy a kormány mintegy 600 milliárdot szán egy újabb bankmentőcsomagra.

A Fidesz elutasítja azt paktumot, amelyet az MSZP a bankokkal kötött: "kikérjük magunknak, hogy a milliárdosok összefognak az emberekkel szemben" - fogalmazott ennek kapcsán a párt szóvivője, utalva arra, hogy az előző bankmentőcsomag kapcsán érdemi ellenvetéssel nem éltek, mert az a magyar bankok megsegítését szolgálta, szerinte viszont ezek a magyar bankok már "jól vannak", "állnak a lábukon".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!