Hírek

2009.05.22. 17:37

Euromoney: ismét az OTP a legjobb magyar vállalat

Idén is az OTP Bankot választotta a legjobb magyar vállalatnak a Euromoney magazin, elemzői és piaci vélemények alapján. Az éves felmérés több részkategóriájában a Mol végzett az élen.

MTI Eco - VG Online

A vezető londoni gazdaságpolitikai szakfolyóirat öt éve kezdte a kelet-közép-európai cégek rangsorának összeállítását, arra kérve a piaci szereplőket és az elemző intézetek szakértőit, hogy meghatározott kritériumok - piaci erő, jövedelmezőség, növekedési potenciál, eredmény és a vállalatvezetés minősége - alapján nevezzék meg a legjobbnak tartott vállalatokat az általuk figyelt térségi gazdaságokban vagy azok egyes szektoraiban.

A Euromoney májusi kiadásában közölt idei listán - amely 101 elemző válaszai alapján készült - az OTP szerepel Magyarország legjobb cégeként. A bankcsoport immár a második egymást követő évben nyeri el ezt a helyezést.

A várakozásokat jóval meghaladó minapi eredmény értékelésekor Urbán László vezérigazgató-helyettes rámutatott: korai temetni a külföldi érdekeltségeket, hiszen az eredményeik romlása átmeneti, egyértelműen a kockázati költségek megugrásával magyarázható.

Az OTP februárban egy másik címet is megnyert az Euromoney-nál: 2009-ben az OTP Private Bankinget találta Magyarország legjobb privát banki szolgáltatójának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!