Hírek

2009.06.24. 07:10

Hogyan használják ki a bankok a kiskapukat? Hiteldrágítás indoklás nélkül

Túljárhatnak a bankok a törvényhozók eszén, s az egyoldalú szerződésmódosítást korlátozó szabályozás kiskapuit kihasználva továbbra is különösebb indoklás nélkül drágíthatják a hiteleket; ezért vizsgálat indult több társaságnál - írja a Magyar Nemzet.

MTI Eco

Hiába korlátozza egy augusztustól életbe lépő törvény a bankokat a szerződések egyoldalú módosításában, vannak kiskapuk, amelyeket kihasználva a pénzintézetek továbbra is saját belátásuk szerint drágíthatják a kölcsönöket a futamidő alatt.

Ezért Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezet harminc hitelezéssel foglalkozó társaságnál indított vizsgálatot, hogy meggyőződjön: valóban indokoltak voltak-e a drágítások.

A lap emlékeztet: a törvény előírja, hogy egy körülmény változása miatt a bank csak egyetlen költséget változtathat meg. Vagyis ha emelkedik a jegybanki alapkamat, akkor legfeljebb a kamatot emelheti, ám a díjakat nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!