Hírek

2009.06.13. 18:38

Nem aggódik Sávoly miatt a Dorna elnöke

A gyorsaságimotoros-világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna Sport SL elnöke szerint szinte biztos, hogy időre elkészül a Balatonring és jövőre vb-futamot rendezhetnek a Sávoly mellett épülő pályán.

MTI

 "Olyan információkkal rendelkezem, és ennek külön örülök, hogy a Balatonring ügye rendben van, a szükséges építési engedélyt is megkapta, így már nincs semmi akadálya annak, hogy jövőre megrendezhessék a Magyar Nagydíjat" - mondta az MTI-nek Carmelo Ezpeleta.

A gyorsaságimotoros-világbajnokságnak 2010-től otthont adó sávolyi pálya, kiszolgáló létesítményeivel együtt, egy hete kapta megkapta a szükséges építési engedélyt az illetékes marcali építési hatóságtól. A Dorna elnöke elmondta, többször látta a készülő Balatonring terveit, járt Sávolyban és véleménye szerint nagyszerű létesítménnyel gazdagodik Magyarország: "Extraordinario - vagyis csodálatos - lesz" - tette hozzá.

Carmelo Ezpeleta úgy vélte, hogy a Balatonringen zajló versenyek, a népszerű gyorsaságimotoros-világbajnokság tovább növeli a sportág magyarországi rajongóinak a táborát és bizonyosan új tehetségek is feltűnnek majd. Arra a kérdésre, hogy hány évig rendezhetik meg a vb-t a Balatonringen, a Dorna elnöke megerősítette a korábbi döntést: "Öt évig biztosan." Az MTI információja szerint a Magyar Nagydíj már szerepel a 2010-es vb ideiglenes programjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!