Hírek

2009.06.25. 13:49

Ősszel dönthetnek Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogáról

Várhatóan már csak ősszel foglalkozhat az Országgyűlés mentelmi bizottsága és a parlament Dávid Ibolya és Herényi Károly országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztésével - tudta meg a Távirati Iroda.

MTI

A MTI értesülése szerint a legfőbb ügyész a mentelmi jogok felfüggesztését azzal az indokkal kérte, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Herényi Károly, az MDF politikusa megalapozottan gyanúsítható kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével, valamint egyrendbeli kényszerítés bűntettével az adatgyűjtési üggyel összefüggésben.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság csütörtöki ülése után kérdésre válaszolva megerősítette, hogy szerdán megkapta a legfőbb ügyész levelét, de annak részletes tartalmáról nem akart nyilatkozni az újságíróknak.

A mentelmi bizottság elnökét az MTI nem tudta elérni, a titkárságon pedig nem nyilatkoztak arról, hogy mikorra hívják össze a testület ülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!