Hírek

2009.06.10. 21:58

Szakít az MDF a Fidesszel az EP-ben? Nem tudni, Bokros hova ül

Az MDF-et meghívták a brit, a lengyel és a cseh jobboldali képviselők által alakítandó új európai parlamenti frakcióba - mondta Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke szerdán, a párt országos választmányi ülése után.

MTI

Hozzátette: az új frakciót a kereszténydemokrata-konzervatív európai néppártival szemben hoznák létre. A választmány elnöke kiemelte: az MDF-nek komoly stratégiai kérdés az, hogy a Európai Néppárttal maradjon, ahol erős a Fidesz befolyás, vagy az MDF-fel hasonló nézetű új frakcióhoz csatlakozzon.

Az MTI kérdésére közölte: Bokros Lajos, az MDF képviselője ugyan szabad mandátummal rendelkezik, de az MDF országos választmánya dönt arról, hogy melyik frakcióba üljön. Hozzátette: a választmány június 20-án, az országos gyűlés előtt dönthet erről a kérdésről.

Mint mondta, a mostani ülésen a választmány arról döntött, hogy mind a európai néppárti, mind pedig az új konzervatív frakcióval folytasson tárgyalást az MDF. Bokros Lajos jelezte, hogy az MDF értékrendjét képviselve, a választmány döntése alapján fog az Európai Parlament valamelyik frakciójához csatlakozni - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!