Hírek

2009.07.31. 13:05

A Fidesz az állami vezetők pénzét firtatja Oszkónál

Kilencven írásbeli kérdést tett fel a Fidesz elnöki stábjának vezetője a pénzügyminiszternek; Szijjártó Péter azt szeretné megtudni Oszkó Pétertől, hogy kaptak-e bármilyen juttatást a távozó állami vezetők.

Beol.hu - MTI

Havasi Bertalan, a párt sajtófőnöke pénteken elmondta: a kérdések közül négy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Magyar Energia Hivatal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Nemzetbiztonsági Hivatal közelmúltban elküldött vagy távozó vezetőinek juttatásait szeretné megtudni.

A további 86 írásbeli kérdés előzménye, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Heti Válasz Online rendelkezésére bocsátotta az állami vállalatok igazgatóságaiból vagy felügyelőbizottságaiból visszahívott tisztségviselők listáját.

Szijjártó Péter tudni szeretné, hogy a listán szereplők kapnak-e végkielégítést vagy bármilyen más juttatást. Ha pedig igen, akkor a politikus Oszkó Pétertől arra is választ vár, hogy mi a pénzbeli juttatás címe, formája és pontos összege – közölte Havasi Bertalan. Hozzátette: Szijjártó Péter írásban vár választ a pénzügyminisztertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!