Hírek

2009.07.06. 11:45

A Jobbik akár csúnyán meg is lepheti a Fideszt?

A Progresszív Intézet friss felmérése szerint ma a Fidesz megszerezné a szavazatok kétharmadát, míg a Jobbik 8-10 százalékra számíthat.

ATV

„Jelenleg nincs veszélyben a Fidesz 50 százalék feletti többsége, ugyanakkor a Jobbikhoz való viszonyuk ezt befolyásolhatja” – mondta Magyar Kornélia, a Progresszív Intézet elemzője a JAM-ben.

Egy másik elemző, Böszörményi Nagy Gergely, a Nézőpont Intézet munkatársa szerint a nagy pártoknak van az országgyűlési választásokra mozgósítható tartalékaik, a Jobbiknak sokkal kevesebb. „Már előjöttek a rejtőzködő szavazók és a választási részvétel is magasabb lesz, mint az európai választásokon, ezért nem valószínű a 15 százalékos eredmény megismétlése.” – mondta Böszörményi.

„Fontos, hogy milyen álláspontot képvisel a Fidesz a Jobbikkal szemben. Orbán Viktor szélsőjobboldali pártnak nevezte a Jobbikot, igaz közben ott vannak a Tarlós István féle megnyilvánulások. Még nem tisztult le, hogy mit akar a Fidesz” – tette hozzá Magyar Kornélia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!