Hírek

2009.07.09. 11:21

Az amerikai titkosügynökök feltörték saját védelmüket

Titkosügynököknek sikerült bomba készítésére alkalmas alkatrészeket becsempészniük kulcsfontosságú amerikai kormányhivatalokba - tűnik ki a washingtoni kongresszus jelentéséből.

VG Online

Legalább tíz esetben végeztek tavaly észrevétlen behatolást a titkosügynökök az állami számvevőszék szerint. Az épületekbe érve sikerült a bevitt alkatrészekből bombákat előállítaniuk, sőt, azokkal szabadon közlekedhettek – írja a BBC.

A nyomozóknak egy szenátor és egy kongresszusi képviselő irodájába is sikerült behatolniuk. A jelentés említést tesz arról, hogy megtörtént,: az ügynökök a munkaidő közben alva találták az őröket és előfordult, hogy a biztonsági kapuk nem észlelték a robbanóanyagot.

A BBC megjegyzi: Washington évente egymilliárd dollárt költ a több ezer kormányépület megvédésére szerte az országban. A szövetségi védelmi szolgálat pedig több mint 13 000 biztonsági őrt alkalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!