Hírek

2009.07.15. 15:27

Bencze: Ez rosszabb, mintha egy pap a templomban káromkodna

Ha egy rendőr lop, az rosszabb, mintha egy pap a templomban Istent káromolná – mondta Bencze József, Országos Rendőr-főkapitány a stop.hu-nak az elfogott, II. kerületi járőrrel kapcsolatban.

stop.hu

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: a férfi ellen lopás miatt indult eljárás és szabadlábon védekezhet. A megdöbbentő eset kapcsán Bencze semmilyen magyarázatot nem tud elképzelni, még a rendőrök alacsony fizetését sem.

"Amikor felesküdött, tudta, hogy mit vállal és mennyiért. Ha ez nem felelt meg, meg kell mondani, és ki lehet lépni. Azzal, amit tett, szégyent hozott minden becsületes rendőrre” - mondta az Országos Rendőr-főkapitány a lapnak. Hozzátette: a rendőrök döntő többsége szerencsére hivatástudattal, becsülettel végzi a feladatát. A felelőssége minden rendőrnek hatalmas, hiszen bármi, amit tesznek, megbélyegezheti az egész rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!