Hírek

2009.07.30. 16:45

Céges szoftver, amit senki sem tud kezelni - ötvenmillióért

Ötvenmilliós hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a Fidesz Nyíregyházán

Beol.hu - MTI

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával  tettek feljelentést ismeretlen tettesek ellen a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. felügyelőbizottságának fideszes tagjai - közölte Vinnai Győző, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati frakcióvezetője sajtótájékoztatón csütörtökön Nyíregyházán.

A város önkormányzatának tulajdonában lévő Sóstó-Gyógyfürdő Zrt.-nél még júniusban indult vizsgálat a Fidesz indítványára, mivel  a párt szabálytalanságokról szerzett tudomást a cég működésével és  gazdálkodásával kapcsolatban - írta a beol.hu az MTI cikke alapján.

A társaság még 2005-ben kötött 52 millió forintos szerződést egy kontrollingrendszer elkészítésére a szintén önkormányzati tulajdonban lévő Nyírinfo Kft.-vel, melynek még abban az évben előlegként átutalt 39 millió forintot - mondta Vinnai Győző.

A Fidesz önkormányzati frakcióvezetője hozzátette: a szerződés tartalmazta az igények felmérését, a szoftver kifejlesztését és a zrt. dolgozóinak betanítását is; utóbbiért mintegy 15 milliót fizetett ki a társaság.

A szerződés teljesítése azonban soha nem történt meg, hiszen a szoftvert nem telepítették fel a gépekre, nem is használták, és egyetlen dolgozót sem tanítottak be ezzel kapcsolatban semmire. Ezt a tényt mindkét cégvezető írásban is elismerte - mondta a politikus.

Ezért a cég felügyelőbizottságának fideszes tagjai különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és csalás miatt tettek büntetőfeljelentést ismeretlen tettesek ellen - közölte Vinnai Győző. A párt önkormányzati frakcióvezetője hozzátette: emellett kérik Csabai Lászlóné polgármestertől (MSZP) a két társaság igazgatójának azonnali felmentését, és a teljes körű vizsgálat lefolytatását a Nyírinfo Kft.-nél.      Marinka Viktor, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője azt is elmondta, hogy az ügyben kérni fogják a város közgyűlésének rendkívüli ülésre történő összehívását is.

Belus  Tamás, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója a vizsgálat lezárultáig nem akart nyilatkozni, azt azonban sajtó megkeresésére elmondta: a Nyírinfó Kft. a szoftvert elkészítette és feltelepítette, az oktatás pedig csak a személyi és műszaki feltételek hiánya miatt nem valósult meg. Bodnár János, a Nyírinfó Kft. ügyvezetője szerint a program beüzemeléséhez a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nek kellett volna a szükséges személyi és műszaki feltételeket megteremteni. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a dolgozók oktatását is elvégzik majd - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!