Hírek

2009.07.09. 10:35

Kevesebb szegény szlovák jön hozzánk vásárolni

Az erősödő forint, a helyi kereskedők árcsökkentése és a magyar áfaemelés miatt jócskán vesztett lendületéből az elmúlt hónapokban ismét felvirágzó szlovák bevásárlóturizmus.

VG

A forint euróhoz viszonyított árfolyama az év első hónapjaiban szlovák vásárlók ezreit vonzotta a határ menti települések üzleteibe, vendéglátóegységeibe, sőt mi több, utazási irodáiba is. Egy átlagos család nagybevásárlása ugyanis több mint 10 százalékkal került kevesebbe, mint a határ szlovák oldalán.

Az év eleji vásárlási boom meghozta az eredményt: a szlovák pénzügyminisztérium napokban közzétett közleménye szerint a bevásárlóturizmus 18,7 millió eurós áfakiesést okozott a központi büdzsének az év első negyedében. Ha a szlovákok határon túli vásárlási láza továbbra is hasonló mértékben folytatódik, a minisztérium becslése szerint a kiesés az év végére elérheti az 56,2 millió eurót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!