Hírek

2009.07.22. 08:06

Reptérfejlesztési botrány: nem hajlandó megmutatni könyvelését az osztrák cég

Nem hajlandó önkéntesen megmutatni könyveit az osztrák állami számvevőszéknek (RH) a bécsi repülőtér (Flughafen Wien AG).

Világgazdaság

A légikikötőt üzemeltető részvénytársaság az új, Skylink névre keresztelt terminál építési költségeinek drasztikus megnövekedése, illetve a határidők kitolódása miatt áll a kritikák kereszttüzében, és az RH is ennek kapcsán kívánt belepillantani a cég könyvelésébe. Az ügy így az alkotmánybíróság elé kerül ma.

A Skylink terminál eredetileg 400 millió eurós költségvetése időközben 900 millió euróra emelkedett, a munkák bejezésének határideje több évvel kitolódott.

A kiadások váratlan megugrásának vizsgálatára készülő RH megkeresését arra hivatkozva utasította vissza a cég igazgatótanácsa és felügyelőbizottsága, hogy a repülőtér csak 40 százalékban van tartományi kézben, miközben a törvény szerint a számvevőszék csak többségi állami tulajdon esetén léphet fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!