Hírek

2009.07.12. 09:37

Több ezren voltak a Jobbik-tüntetésen - Nem volt rendbontás

Mintegy 1500-2000 ember gyűlt össze a budapesti Szabadság téren, ahová a Jobbik szombat délutánra demonstrációt hirdetett.

VG Online

A budapesti Szabadság téren mintegy 1500-200 ember gyűlt össze . A tömeg árpádsávos, jobbikos illetve magyar zászlókat lengetett, de az esemény különösebb rendbontás nélkül véget ért.

Este hatig semmilyen rendbontás nem történt, a jelenlévők inkább egymással beszélgettek. A jelenlevők nagy része néhány perccel ezelőtt  felvették a mellényüket és a sapkájukat és egyhangúan kijelentették: "Midannyian gárdisták vagyunk!"


Morvai Krisztina, az Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője a Szabadság téren összegyűltek előtt azt mondta: nem véletlen, hogy a rendőrség jogsértéseket követett el - mint fogalmazott - a magyar emberek ellen. Annak célja van: Magyarország gyarmatosítása, Magyarország második Palesztinává tétele - mondta. A politikus azt mondta, meg akarják félemlíteni a magyar embereket.

Morvai Krisztina a szerinte jogtalanul feloszlatott múlt szombati Erzsébet téri demonstrációra utalva hangoztatta, meg kell szüntetni "a gyülekezési jog semmibevételét és a jogtiprásokat".

A Jobbik EP-képviselője a nagygyűlés előtt tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy az Európai Parlamentben minden képviselőnek eljuttat egy 15 perces felvételt tartalmazó DVD-t, amelyen a 2006. október 23-ai, az idei március 15-ei és a múlt szombati Magyar Gárda demonstrációján történt rendőri intézkedések láthatóak.

Bejelentette azt is, hogy a Jobbik mindhárom európai parlamenti képviselője függetlenként fog dolgozni a brüsszeli/strasbourgi testületben, ugyanis az IND/DEM Függetlenség és Demokrácia képviselőcsoportja nem vállal közösséget a Jobbikkal az európai sajtóban is sokat bírált Magyar Gárda miatt.

Rendbontás nélkül ért véget Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom demonstrációja az Erzsébet téren is kora délután - írta a beol.hu. A 100-150 ember Budaházy György mellett tüntetett, a szónokok Budaházy ártatlanságát hangsúlyozták. A résztvevők a megmozdulás után a Szabadság térre vonultak, ahol délután ötkor a Jobbik által szervezett tüntetés kezdődött.

Békéscsabán körülbelül 50-en demonstrálnak a Magyar Gárda Egyesület betiltása ellen szombat délután - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A tüntetők egy része a Magyar Gárda egyenruhájában vonult fel, többen árpádsávos zászlókat lengetnek, de a tiltakozó akció eddig békésen zajlott. A rendőrség tudomásul vette a demonstráció bejelentését, amely várhatóan este 18 óráig tart. A Magyar Gárda betiltása ellen tüntetnek Szolnokon és Mezőtúron is. Rendbontás eddig sehol nem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!