Hírek

2009.08.07. 08:21

A bozóttüzek többet ártottak az Alianznak, mint a válság

A világ második számú nemzetközi biztosító és pénzügyi szolgáltató csoportja - Európában a legnagyobb piaci tőkeértékű biztosító -, a német Allianz pénteken 1,869 milliárd eurós adózott eredményt jelentett a második negyedévről, 21,2 százalékkal többet a tavalyi második negyedévi 1,542 milliárdnál. Az elemzők átlagosan csak 1,48 milliárdot vártak az idei második negyedről.

MTI Eco

A fordulatot azzal magyarázták a pénteken kiadott időszaki beszámolóban, hogy az élet- és egészségbiztosítás profitnövekedése jócskán ellensúlyozta a még folytatódó visszaesést a vagyon- és a balesetbiztosításban. Az élet- és egészségbiztosításban a bevétel 9,7 százalékkal nőtt, a nem életbiztosításokban 3,3 százalékkal csökkent - ezen belül Közép-Kelet-Európában 4,2 százalékkal fogyatkozott -, és a nem életbiztosításokban a költségek és térítések aránya a bevételhez képest (combined ratio) 98,9 százalékra romlott az egy évvel korábbi 93,5 százalékhoz képest.

A teljes bevétel 3 százalékkal 22,172 milliárd euróra gyarapodott 21,521 milliárdhoz képest. Az elemzők csak 21,9 milliárdra számítottak.

Az első negyedévben még meredeken, 98 százalékkal 29 millió euróra csökkent az Allianz profitja éves összehasonlításban a pénzügyi befektetések értékvesztése okozta leírás, a Dresdner Bank eladása és a több kártérítés miatt, amely az ausztráliai bozóttüzekből és az Európára lecsapó, heves téli viharok okozta károkból eredt.

Az első negyedévben a bevétel 2,8 százalékkal 27,7 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 27 milliárdhoz képest. A nem életbiztosításokban a költségek és térítések aránya a bevételhez képest (combined ratio) 98,5 százalékra romlott az egy évvel korábbi 94,8 százalékhoz képest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!