Hírek

2009.08.23. 09:54

Balzsayt hordágyon vitték ki, de állapota stabil

Balzsay Károly tecnikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitztől, míg Bedák Zsolt a második menetben kiütötte a kazah Jerszin Dzsajlanovot.

MTI

Bedák Zsolt a második menetben kiütötte a kazah Jerszin Dzsajlanovot, ezzel megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoki övét. Ezzel szemben  Balzsay Károly tecnikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitztől a budapesti Syma csarnokban zajlott profi ökölvívógálán, s ezzel elvesztette a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A magyar versenyző a 11. menetre már nem állt ki. A kemény mérkőzés második felére Balzsay elfáradt, s a tizedik menet után edzője, Fritz Sdunek már nem engedte vissza.

Balzsay Károly veresége után Bedák Zsoltra várt a feladat, hogy némileg szebbé tegye az estét a Syma Csarnok nézői számára. A kispehelysúlyú magyar öklöző tökéletesen megfelelt ennek az elvárásnak, s kazah riválisát már az első menetben többször keményen, megrendítő erővel eltalálta.

A második három perc elején hamar nyilvánvalóvá vált mindenki számára, hogy ez a mérkőzés nemhogy a 12 menetet, de még a másodikat sem "éli" túl: Bedák előbb egy gyönyörű jobb csapottal küldte földre riválisát, majd a második perc legelején egy jobb-bal-jobb kombinációval véget vetett az összecsapásnak.

Bedák Zsolt 14. profi mérkőzésén is veretlen maradt, s egyben negyedik KO-ját jegyezhette.

Balzsay Károlyt, aki második címmérkőzésén elvesztette a WBO-övét, s 22. profi összecsapásán első vereségét szenvedte el, hordágyon szállították el a csarnokból, a tőle kitartó tapssal és biztatással búcsúzó közönségnek azonban maradt ereje inteni. Balogh Ádám ringorvos a televíziós közvetítésben azt nyilatkozta: Balzsaynak stabil az állapota, egyedül a pulzusa magas egy kicsit, és megfigyelésre kórházba szállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!