Hírek

2009.08.01. 12:31

Mától már nem a HospInvest működteti a hevesi kórházakat

Szombattól már nem a HospInvest Zrt. hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.

MTI

Egerben a megyei közgyűlés által alapított Heves Megyei Önkormányzat Kórháza Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.  üzemelteti az intézményt - tájékoztatta az MTI-t Merczel József, a  megyegyűlés szocialista alelnöke.

A leltár szerinti átadás-átvétel zökkenőmentesen megtörtént,  csupán néhány elszámolás csúszik át augusztusra - közölte. Példaként  említette, hogy még át kell tekinteni, a HospInvest által  végrehajtott fejlesztések közül melyek voltak szerződésben vállalt  kötelezettségek, és melyeket teljesített ezen felül.

Az alelnök megemlítette, hogy az önkormányzat szeretné, ha a  kórházban maradna az a 100 millió forint értékű vesekőzúzó  berendezés, amelyet a HospInvest telepített az intézménybe. Ebben az  esetben a nonprofit kft. fizetné tovább a gép lízingdíját.

Az egészségbiztosítás utófinanszírozására tekintettel az első  hónapban abból a 500 millió forintból finanszírozzák majd a  betegellátást, amelyet a közgyűlés nyújt tagi kölcsönként a kórházat  működtető kft.-nek - mondta Merczel József.Érsek Zsolt, Hatvan szocialista polgármestere arról számolt be,  hogy a hatvani kórház, valamint a részlegeként működő parádfürdői  intézmény esetében is zavartalanul zajlott le az átadás-átvétel a  HospInvest és az önkormányzati tulajdonú Hatvani Városgazdálkodási  Nonprofit Kft. Egészségszolgáltatási Divíziója között. Az  intézményben problémamentesen zajlik a gyógyítás. 

A gyöngyösi önkormányzat korábban szintén döntést hozott arról,  hogy egy önkormányzati társaság veszi át augusztustól a  HospInvesttől a helyi kórházat, az, amely a funkcionális  privatizáció előtt üzemeltette az intézményt. 

A hevesi intézmények működtetését azért vették át önkormányzati  társaságok, mert a korábbi üzemeltető, a HospInvest Zrt. ellen  felszámolási eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!