Hírek

2009.08.14. 13:58

Végéhez közeledik az új metró tesztelése - Fotók

Mind Franciaországban, mind pedig Budapesten megfelelő ütemben haladnak az új Alstom METROPOLIS metrószerelvények típusvizsgálati tesztjei, amelyek most újabb jelentős állomásukhoz érkeztek.

VG Online

Az Alstom franciaországbeli valenciennes-i próbapályáján hamarosan befejeződik az új szerelvények tartóssági tesztje. Budapesten pedig, ma éjjel a prototípus metrószerelvényt a BKV és az Alstom szakemberei végigvontatták az M2 vonal alagútjában annak érdekében, hogy felkészüljenek a Tűzoltóság által elvégzendő mentési próbákra.

Amennyiben a ma éjjel előkészített „terepen”, néhány nap múlva, a tűzoltók helyzetgyakorlatán is sikerrel vizsgázik, szeptember elejére itthon is véget érhet az új, korszerű METROPOLIS metrószerelvény tesztelése.

Ezt követően az Alstom szakemberei beadhatják a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz a végleges típusengedély kiadásához szükséges több ezer oldalas dokumentációt. A BKV és az Alstom szakemberei bíznak benne, hogy a szerelvény jól fog vizsgázni az utolsó nagy megmérettetésen is, és így az év vége felé már a budapesti utazóközönség kényelmét szolgálhatják a biztonságos, kényelmes és korszerű metrókocsik.


 
Az Alstom metrószerelvények típusvizsgálati tesztjei - amelyek párhuzamosan folynak egy szerelvényen Franciaországban, egyen másikon pedig Budapesten - az ütemtervnek megfelelően haladnak. Ha minden a jelenlegi tervek szerint alakul, augusztus második felére a Franciaországban tesztelt szerelvény lefutja az előzetesen szükséges 14 ezer kilométert, és ezzel befejeződik szerelvények tartóssági tesztje.

Ez utóbbihoz már csak egyetlen jelentős feltételnek kell teljesülnie: a tűzoltóságnak is meg kell vizsgálnia, hogy az új jármű minden szempontból megfelel-e az alagútbeli mentés szempontjainak. Budapesten, a tűzoltók néhány napon belül, általuk kiválasztott alagútszakaszokban és állomásokon is fognak szét- és összecsatolási próbákat végezni. Ezt előkészítendő, a szakemberek ma éjjel végigvontattak egy METROPOLIS szerelvényt a 2-es metró teljes vonalán, végigjárva azokat a helyszíneket, amelyek terepet biztosíthatnak majd a tűzoltóság próbáihoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!