Hírek

2009.09.29. 12:50

Európa jobban bízik a gazdaságban

Az európai üzleti és fogyasztói bizalom tovább növekedett szeptemberben, az immár hatodik hónapja tapasztalható erősödét bizakodásra adhat okot a kontinens országainak.

AFP - VG Online

Az Európai Bizottságnak a gazdaságba vetett bizalomra  vonatozó indikátora az eurózóna tekintetében 82,8 pontra emelkedett az augusztusban mért 80,8-ról, ezzel tovább folytatta az immár hatodik hónapja tartó növekedést. Az index márciusban 64,6 ponttal érte el a mélypontot – jelenti az AFP.

A jó hírt ellensúlyozza, hogy a most tapasztalhat emelkedés a hosszú távú átlag alatt marad, az elmúlt fél évben pedig ez a legalacsonyabb növekedés.

Az EU egészében a mérőszám 82,6 pontra nőtt az augusztusi 81,0-ról. A legnagyobb európai nemzetek közül Franciaországban és Hollandiában növekedett leginkább a gazdaságba vetett bizalom (4,7 illetve 4,6 ponttal). Míg Németországban az eredmény mindössze 1,5 ponttal lett jobb.

Olaszországban és Spanyolországban romlott az üzleti hangulat, előbbinél 1,3, utóbbinál 1,2 ponttal alakult alacsonyabban az index. Nagy-Britanniában és Lengyelországban változatlan maradt az üzleti bizalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!