Hírek

2009.09.10. 07:33

Járai: a költségvetésbe csak a tűzoltólépések kerültek bele

Csak a tűzoltó jellegű intézkedések kerültek bele a jövő évi költségvetésbe, a versenyképesség növekedését eredményező lépések hiányoznak belőle - vélekedett Járai Zsigmond, a CIG Közép-Európai Biztosító Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.

Inforádió

Természetesnek tartja Járai Zsigmond, hogy a Nemzetközi Valutaalap 2010. október 5-ig meghosszabbította a készenléti hitel lejáratát. A CIG Közép-Európai Biztosító Zrt. felügyelő bizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: nagyon barátságtalan gesztus volt, hogy a szervezet eredetileg a parlamenti választások előttre tette a határidőt, hiszen választási időszakban lehetetlen egy új szerződés részleteit végigtárgyalni.

Az eredeti időzítést esetleg azzal lehetett magyarázni - fejtegette a volt jegybankelnök -, hogy az IMF szakértői elképzelhetőnek tartották, Magyarország még a választások előtt képes lehet újra kilépni a pénzpiacokra, ma azonban már látszik, hogy ez nem fog menni. Éppen ezért nem érti Járai Zsigmond, miért elégedettek a szervezet ellenőrei az ország makrogazdasági mutatóival és pénzügypolitikájával.

A szakértő elismerte ugyan, hogy a költségvetési hiány valóban sokkal kisebb, hozzátette azonban: Magyarország mégsem került vissza abba a helyzetbe, hogy a közeljövőben a pénzpiacokról tudja finanszírozni a működését.A jövő évi büdzséről - amelyet szerdán fogadott el a kormány - szólva Járai Zsigmond elmondta: csak tűzoltó intézkedések kerültek bele, a versenyképesség növekedését eredményező lépések azonban hiányoznak belőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!