Hírek

2009.10.28. 17:04

A Sláger nem hagyja annyiban - A Danubiusnál még értékelnek

A döntés megszületett: az eredeti ütemtervhez képest egy héttel előrehozott ülésén az Advenio Műsorszolgáltató Zrt.-t és az FM1 Konzorciumot hozta ki győztesként a két országos kereskedelmi rádiófrekvencia használati jogosultságának megszerzésére kiírt pályázatain az ORTT.

Világgazdaság Online

A frekvenciát jelenleg használó Sláger Rádió, illetve Danubius Rádió jogosultsága (és így adása) ezzel november 18-án éjfélkor megszűnik, helyüket a két nyertes veszi át (a Slágerét az FM1, a Danubiusét az Advenio).

A két országos rádiófrekvencia körül jó ideje heves indulatok dúltak, ami az elmúlt hetekben szabályos hisztériába csapott át. A pályázatra jelentkezett hat cég (Sláger, Danubius, Juventus, Advenio, FM1, Zene Rádió) közül kettőt, egyébként éppen a nyerteseket, „politikai protezsáltként” azonosított ugyanis a hazai sajtó.

Ehhez elsősorban az Advenio jobboldali kötődése adott táptalajt. A cégben tulajdonos ugyanis az a Lánchíd Kereskedőház Kft., amely az azonos nevű, erősen jobboldali orientációjú adót működtető, amúgy pedig a Heti Válasz újságot is ellenőrző Infocenter.hu Zrt. által tulajdonolt Lánchíd Rádió Kft. leányvállalata.

De a sajtó szerint erős politikai, mégpedig szocialista hátszele volt a tőzsdén is jelen lévő Econet.hu Nyrt. által ellenőrzött FM1-nek is.

A kérdés most, hogy a vesztesek belenyugodnak-e a vereségbe.

Lapunk információi szerint a Sláger biztosan jogi útra tereli az ügyet, a Danubiusnál egyelőre „értékelik a helyzetet”. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!