Hírek

2009.10.25. 11:36

H1N1-vakcina: A Fidesz az ''alkalmatlan, hazudozó'' kormányt okolja

A Fidesz szerint amit az új típusú influenzával kapcsolatban el lehetett rontani, azt a kormány el is rontotta, ahol pedig hazudni volt alkalom, ott azt megtette.

Fidesz.hu

Hozzátette: nem a vakcinával, hanem a kormánnyal van a baj. Az ő szerencsétlen, dilettáns menedzselésük miatt jutottunk oda, ahol ma tartunk - olvasható a párt honlapján.

A WHO szerint az új járvány terjed a leggyorsabban a világon. A szervezet becslése szerint a teljes lakosság 20-30 százaléka kapja majd el a vírust, 1-2 százaléka kerül kórházba, és megközelítőleg az esetek 0,5 százalékában lesz halálos kimenetelű a megbetegedés - tájékoztatott a politikus. Folytatta: amikor pedig a Fidesz ezekre a számokra hivatkozott, a kormány hisztériakeltést kiáltott, riogatással és felkészületlenséggel vádoltak.

A történetnek azonban még nincs vége, ugyanis Bajnaiék titkolózni kezdtek a rendelkezésre álló vakcina-készletekről, az oltóanyag mennyiségéről, a bizonytalan tulajdonosi háttérről. Pesti Imre felhívta a figyelmet: a szocialisták bevallása szerint Magyarországon a lakosság 6 százalékának elegendő ellenanyagot állítottak elő, további 2 százaléknyi mennyiséget vásároltak - ahhoz képest, hogy a WHO a lakosság minimum 25 százalékának elegendő méretű készletet javasolt!

A fideszes politikus aláhúzta: a zavarkeltés az oltóanyag kipróbálása körül is folytatódott. A mai napig nincs összehangolt ajánlás a készítménnyel kapcsolatban, kétséges, hogy gyermekek és várandós kismamák számára veszélytelen-e a vakcina. Az egész ügyet hazugság és káosz övezi - tette hozzá.

Nem csoda tehát, hogy a háziorvosok és gyermekorvosok nem adják be az ellenanyagot, az emberek tanácstalanok, és általában véve nagy a szer elutasítottsága - hívta fel a figyelmet.

Ilyen esetben egy egészségügyi miniszter nem teheti meg, hogy közli: ő nem oltatja be magát. Neki kellett volna az elsőnek lennie! - mutatott rá. Ilyen zűrzavar és káosz közepette érthető az emberek bizalmatlansága. Ez pedig egyértelműen az alkalmatlan, hazudozó Bajnai-kormány hibája - fűzte hozzá Pesti Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!